Archive for October, 2010

Anunt privind achizitia de servicii de editare materiale promotionale.

Written by cri. Posted in Anunturi, Media-com

Anunt privind deschiderea competitiei pentru atribuirea contractului avand ca obiect achizitia de servicii pentru promovarea proiectului prin realizarea grafica de materiale publicitare si productia acestora pentru implementarea Proiectului POSDRU/80/2.3/S/59576 cu titlul « Cresterea competitivitatii economice prin orientarea profesionala, calificarea si recalificarea angajatilor din sectorul sanitar »

 

Download anunt – format PDF

Comunicat de presă – 4.08.2010

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

Comunicat de presă

Lansarea proiectului cu finanțare europeană – Îmbunătățirea stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă

 

București, 4.08.2010 – Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Federația Sanitas România, Asociația Centrul Român de Inițiative (CRI), Organizația „An Bord Altranais” – Irlanda, Organizația „Consejo General de Enfermería (CGE)” – Spania, Școala Postliceală Sanitară Fundeni, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” – Brașov și Grupul Școlar „George Emil Palade” – Constanța, anunță lansarea unui nou proiect strategic cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”, intitulat „Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă”.

Proiectul a început în luna iulie 2010 și se desfășoară pe o perioadă de 36 (treizeci și șase) luni.

În societatea actuală, un prim obstacol în calea obținerii și păstrării unui loc de muncă îl reprezintă corelarea deficitară între sistemul de educație și formare profesională și dinamica pieței muncii. Proiectul contribuie la îmbunătățirea procesului de inserție a absolvenților școlilor sanitare pe piața muncii, prin obținerea unei calificări complete și solicitate pe piața actuală a muncii.

Intervențiile finanțate în cadrul acestui program contribuie la asigurarea de oportunități pentru participanți, prin oferirea unei șanse fie prin educație, fie prin formare profesională continuă, fie prin muncă.

Astfel, în cadrul acestui proiect vor fi instruiți 200 de tutori, care vor participa la sesiuni de training transnaționale. Aceste sesiuni de training vizează perfecționarea personalului medical cu rol de tutori pentru pregătirea practică a elevilor școlilor sanitare.

De asemenea, 500 de elevi înmatriculați în sistemul național de învățământ vor beneficia de stagii de practică inovatoare desfășurate atât în spitale din România, cât și în spitale din țări membre ale Uniunii Europene. Pentru îndeplinirea cu succes a activităților, elevii vor avea la dispoziție, materiale suport (caiete de practică, manual de practică standardizat, cărți, reviste, echipamente de protecție, etc). Toți elevii care participă la stagiile de pregătire, vor beneficia de servicii de consiliere și orientare în carieră.

La finalul stagiilor de practică, 60 de elevi vor fi premiați cu o excursie de 5 zile într-o țară membră a UE, în vederea efectuării de vizite la potențiali angajatori sau premii în bani, în valoare de 1850 ron/elev.

Pentru eficientizarea și promovarea obiectivelor programului, se vor organiza campanii de conștientizare și informare cu privire la oportunitățile oferite elevilor din școlile cu profil sanitar pentru efectuarea stagiilor de practică și pentru inserția absolvenților pe piața muncii.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale persoanelor aflate în situația de tranziție de la școala postliceală sanitară la viața activă, prin îmbunătățirea stagiilor de pregătire practică și a serviciilor de orientare și consiliere profesională oferite acestora, asigurându-se premisele unei mai bune inserții a absolvenților pe piața muncii.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați: OAMGMAMR, strada Inginer Zablovschi, Nr. 76, București; Mircea Timofte – Președinte; telefon: (021) 2240055; fax: (021) 2240075; www.oamr.ro; oammromania@yahoo.com

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU, accesați: www.fseromania.ro.

________________________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU / 90/ 2.1 / S / 61519

Titlul proiectului: “Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă.