Archive for March, 2011

Comunicat de presă – 31 martie 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

Comunicat de presă

C.N.S.L.R. – FRĂȚIA – SOLUȚII DE ADAPTARE LA CRIZĂ!

 

București, 31 martie 2011 Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – Frăţia, în parteneriat cu Institutul de Educație și Studii Sindicale și cu Asociația „Centrul Român de Inițiative”,au lansat pe data de 1 iulie 2010 un nou proiect strategic cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”, intitulat Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii, alternativă la șomajul determinat de criza economico – socială”, ce se va derula pe o perioada de 36 de luni.

 

 

Pana la data de 31 martie 2011 au fost demarate cursurile de calificare/recalificare pentru meseria/meseriile Baby sitter, Ingrijitori batrani la domiciliu, Agent paza cursuri organizate gratuit de CNSLR-Fratia in cadrul proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii, alternativă la șomajul determinat de criza economico – socială”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”.

 

Obiectivul general al acestui proiect il constituie dezvoltarea resurselor umane prin oferirea angajaților din toata țara a unor programe gratuite de consiliere și asistență în dezvoltarea de abilități care să le faciliteze siguranța locului de munca. De asemenea, pe lângă programele de consiliere și orientare profesională, în acest proiect sunt oferite și cursuri gratuite de calificare/recalificare în meserii căutate pe piața muncii, precum lucrător în comerț, agent de pază și ordine, baby sitter și de îngrijitor bătrâni la domiciliu.

 

Proiectul urmărește consilierea și orientarea in carieră a 2500 de angajați și calificarea/recalificarea a 500 de angajați, din toate regiunile de dezvoltare ale țării, fiind incurajate să participe mai ales persoanele cu vârsta de peste 45 de ani si cele de sex feminin și este implementat de CNSLR-Frăția în parteneriat cu Institutul de Educație și Studii Sindicale și cu Asociația „Centrul Român de Inițiative”.

 

Condiția esențială pentru a participa la cursurile de calificare este participarea la programele de orientare și consiliere. Scopul acestor programe este de a spori gradul de conștientizare al participanților asupra opțiunilor pe care le pot avea pe piața muncii, precum și de a-i orienta către o carieră în care își pot valorifica abilitățile și aptitudinile personale.

Astfel, dintre cei aproximativ 900 de participanți la programele de orientare și consiliere din județele Mures, Harghita, Covasna, Bacau, Sibiu, Olt, Gorj, Vaslui si Timis, în urma evaluării psihologice a fiecărui participant, au fost selectate aproximativ 150 persoane pentru a participa la cursurile de Baby sitter, Ingrijitori batrani la domiciliu, Agent paza.

Cursul/cursurile de calificare sunt organizate de furnizori din România, autorizați de către Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților, iar la absolvirea lor, toți participanții vor primi subvenții și certificate de calificare recunoscute la nivel național sau european, ce conferă dreptul de profesare pe toată durata vieții, avizate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

 

 

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați:

 

CNSLR – Fratia, Str. Cristian Popisteanu nr. 1–3, sector 1, București, telefon 021.312.43.47; 021.313.94.57; fax 021.313.59.38; www.cnslr-fratia.ro, e-mail: confederatiafratia@yahoo.com

 

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

_________________________________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni!

Titlul proiectului: „Cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de criza economico-sociala

Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 55112

 

CRESTEREA COMPETITIVITATII SI VALORIFICAREA OPORTUNITATILOR DE AFACERI

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

semnatura compusa

Contract POSDRU/92/3.1/S/61289 „Dezvoltarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale în vederea creşterii competitivităţii şi valorificării oportunităţilor de afaceri”

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”

 

CRESTEREA COMPETITIVITATII SI VALORIFICAREA OPORTUNITATILOR DE AFACERI

 

Bucuresti, 23.03.2011

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti implementeaza proiectul cu titlul ”Dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale in vederea cresterii competitivitatii si valorificarii oportunitatilor de afaceri”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investeste in oameni!

Proiectul se desfasoara in parteneriat cu: Steinbeis-Europa-Zentrum (Germania), Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Dynamic Human Resources si Asociatia “Centrul Roman de Initiative”. Perioada de implementare a proiectului este de trei ani, incepand cu data de 01.12.2010.

Obiectivul general al proiectului il constituie promovarea culturii antreprenoriale, in vederea cresterii abilitatii persoanelor de a materializa ideile de afaceri, prin activitati orientate catre crearea unei structuri care sa ofere servicii complexe de asistenta intreprinzatorilor, astfel incat sectorul IMM sa genereze un numar crescut de afaceri.

Grupul tinta vizat in cadrul proiectului este format din 1100 de persoane:

- 200 intreprinzatori (proprietari/ administratori ai unor IMM-uri) asistati pentru cresterea competitivitatii companiilor pe care le conduc;

- 100 intreprinzatori asistati pentru identificarea de parteneri;

- 400 de manageri consiliati pentru cresterea eficientei organizationale;

- 400 de potentiali intreprinzatori care doresc sa initieze o afacere independenta.

Pentru informații suplimentare privind proiectul vizitati www.ccib.ro sau www.ascri.ro, secțiunea ”Proiecte în derulare”. Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU accesați: www.fseromania.ro.

Anunt privind achizitia de servicii de editare materiale promotionale.

Written by cri. Posted in Anunturi, Media-com

Anunt privind deschiderea competitiei pentru atribuirea contractului avand ca obiect achizitia de servicii pentru promovarea proiectului prin realizarea de materiale publicitare si productia acestora in cadrul implementarii Proiectului cu titlul ”Cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de criza economico-sociala”, conform contract POSDRU/80/2.3/S/55112.

Download anunt – format PDF

Anunt privind achizitia de servicii de editare materiale promotionale.

Written by cri. Posted in Anunturi, Media-com

Anunt privind deschiderea competitiei pentru atribuirea contractului avand ca obiect achizitia de servicii pentru promovarea proiectului prin editarea de materiale promotionale in cadrul implementarii Proiectului „Dezvoltarea si consolidarea initiativelor comune ale partenerilor sociali din industria lemnului”, conform contract POSDRU/93/3.3/S/50253.

Download anunt – format PDF

Anunt privind achizitia de servicii de editare materiale promotionale.

Written by cri. Posted in Anunturi, Media-com

Anunt privind deschiderea competitiei pentru atribuirea contractului avand ca obiect achizitia de servicii pentru promovarea proiectului prin editarea de materiale promotionale in cadrul implementarii Proiectului „Program de orientare si consiliere profesionala si cursuri de calificare pentru angajatii din industria lemnului”, conform contract POSDRU/80/2.3/S/46322.

Download anunt – format PDF

Comunicat de presa – 15 martie 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

 

 

CURSURI DE CALIFICARE GRATUITE PENTRU ANGAJATII DIN INDUSTRIA PANIFICATIEI

Bucuresti, 15.03.2011 – Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia ”Centrul Roman de Initiative”, Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara si Dynamic Human Resources Grup, implementeaza, proiectul cu titlul ”Calificarea si orientarea profesionala a angajatilor din industria panificatiei”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investeste in oameni!

Proiectul a inceput la 1 august 2010 si se deruleaza pe o perioada de 24 de luni.

In cadrul proiectului, cu titlul ”Calificarea si orientarea profesionala a angajatilor din industria panificatiei”, persoanele selectate in grupul tinta vor participa la cursuri de calificare/recalificare organizate de furnizori din Romania autorizati de catre CNFPA, in meseriile : brutar – cod COR 7412.1.1, nivel 1 calificare; brutar – patiser preparator produse fainoase – cod COR 7412.2.2, nivel 2 calificare ; comerciant – vanzator marfuri alimentare, cod COR 5220.2.1, nivel 2 calificare ; morar silozar cod COR 8273.2.1, nivel 2 calificare .

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea resurselor umane a angajatilor din industria panificatiei, prin participarea la programe de calificare si recalificare, dobandirea de noi competente fiind validata prin certificate de calificare recunoscute la nivel national, asigurind cresterea competitivitatii si facilitarea integrarii sociale in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatile pietei muncii.

Pentru informații privind proiectul contactați Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, Nr. 2, sector 3, București, persoană de contact dna. Anca Apalaghiei – Manager de proiect, e-mail: anca.apalaghiei@ccib.ro , www.ccib.ro , Centrul Român de Inițiative, e-mail: contact@ascri.ro , www.ascri.ro.

Pentru mai multe informații accesați site-ul www.fseromania.ro .

______________________________________________________________

Contract POSDRU/80/2.3/S/53934 „Calificarea și orientarea profesională a angajaților din industria panificaţiei”

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!”

Comunicat de presă – 12 martie 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

SEMINAR

Vatra Dornei – 12 Martie 2011

CALIFICAREA ÎN INDUSTRIA LEMNULUI

O ŞANSĂ PENTRU VIITOR


 

Acţiunea s-a desfăşurat în ziua de 12 martie 2011 sub deviza ACŢIONĂM RESPONSABIL şi face parte din proiectul “Programe de orientare şi consiliere profesională şi cursuri de calificare pentru angajaţii din industria lemnului”- INVESTEŞTE ÎN OAMENI! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, contract POSDRU/80/2.3/S/46322.

La seminar au participat persoane cu activităţi responsabile în cadrul proiectului şi lideri ai sindicatelor affiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL).

În deschiderea lucrărilor Vasile Bădica – manager proiect a prezentat stadiul derulării proiectului, cu un accent deosebit pe menţinerea în grupul ţintă a celor 1000 de personae, pe modul în care s-a desfăşurat consilierea şi orientarea profesională, precum şi selectarea celor 360 de persoane desemnate pentru a fi calificate în meseriile:

- Operator la recoltarea şi toaletarea arborilor;

- Operator la colectatul şi manipulatul lemnului;

- Operator la maşini unelte cu comandă numerică;

- Tâmplar universal;

- Tapiţer şi asimilaţi.

În cadrul seminarului d-l Ion Vulcan – expert calificare-recalificare la Fundaţia pentru Învăţământ, a prezentat tema: „Calificare şi recalificare – şanse sporite pentru ocuparea unui loc de muncă”.

Tema a fost dezvoltată cu unele concluzii desprinse din acţiunea de consiliere şi orientare profesională.

În partea a II – a a seminarului au fost prezentate persoanele propuse pentru calificare.

În finalul seminarului, managerul de proiect a prezentat sarcinile şi responsabilităţile ce revin liderilor sindicali în procesul de calificare profesională.

În cadrul seminarului au fost înmânate, responsabililor de zone, mapele cursanţilor, pliante, fluturaşi, toate în scopul promovării proiectului.

Au fost puse în discuţii şi date tehnice privind deschiderea cursurilor, documentele necesare cursanţilor şi lectorilor.

S-a precizat că acţiunea de calificare trebuie să respecte toate aspectele legate de programa de calificare.

La acţiune au participat angajaţi în cadrul proiectului şi ai federaţiei.

 

 

PREŞEDINTE,

VASILE BĂDICA

 

 

________________________________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 46322

Titlul proiectului: “ Programe de orientare și consiliere profesională și cursuri de calificare pentru angajații din industria lemnului