Archive for April, 2011

Comunicat de presă – 29 aprilie 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

Comunicat de presă

C.N.S.L.R. – FRĂȚIA – SOLUȚII DE ADAPTARE LA CRIZĂ!

 

București, 29 aprilie 2011 Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – Frăţia, în parteneriat cu Institutul de Educație și Studii Sindicale și cu Asociația „Centrul Român de Inițiative”,au lansat pe data de 1 iulie 2010 un nou proiect strategic cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”, intitulat Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii, alternativă la șomajul determinat de criza economico – socială”, ce se va derula pe o perioada de 36 de luni.

 

 

Pana la data de 29 aprilie 2011 au fost demarate cursurile de calificare/recalificare pentru meseria/meseriile Baby sitter, Ingrijitori batrani la domiciliu, Agent paza, Lucrator in comert cursuri organizate gratuit de CNSLR-Fratia in cadrul proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii, alternativă la șomajul determinat de criza economico – socială”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”.

 

Obiectivul general al acestui proiect il constituie dezvoltarea resurselor umane prin oferirea angajaților din toata țara a unor programe gratuite de consiliere și asistență în dezvoltarea de abilități care să le faciliteze siguranța locului de munca. De asemenea, pe lângă programele de consiliere și orientare profesională, în acest proiect sunt oferite și cursuri gratuite de calificare/recalificare în meserii căutate pe piața muncii, precum lucrător în comerț, agent de pază și ordine, baby sitter și de îngrijitor bătrâni la domiciliu.

 

Proiectul urmărește consilierea și orientarea in carieră a 2500 de angajați și calificarea/recalificarea a 500 de angajați, din toate regiunile de dezvoltare ale țării, fiind incurajate să participe mai ales persoanele cu vârsta de peste 45 de ani si cele de sex feminin și este implementat de CNSLR-Frăția în parteneriat cu Institutul de Educație și Studii Sindicale și cu Asociația „Centrul Român de Inițiative”.

 

Condiția esențială pentru a participa la cursurile de calificare este participarea la programele de orientare și consiliere. Scopul acestor programe este de a spori gradul de conștientizare al participanților asupra opțiunilor pe care le pot avea pe piața muncii, precum și de a-i orienta către o carieră în care își pot valorifica abilitățile și aptitudinile personale.

Astfel, dintre cei aproximativ 280 de participanți la programele de orientare și consiliere din județele Teleorman, Hunedoara, Maramures, Iasi, în urma evaluării psihologice a fiecărui participant, au fost selectate aproximativ 28 persoane pentru a participa la cursurile de Lucrator in comert.

Cursul/cursurile de calificare sunt organizate de furnizori din România, autorizați de către Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților, iar la absolvirea lor, toți participanții vor primi subvenții și certificate de calificare recunoscute la nivel național sau european, ce conferă dreptul de profesare pe toată durata vieții, avizate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

 

 

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați:

 

CNSLR – Fratia, Str. Cristian Popisteanu nr. 1–3, sector 1, București, telefon 021.312.43.47; 021.313.94.57; fax 021.313.59.38; www.cnslr-fratia.ro, e-mail: confederatiafratia@yahoo.com

 

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

_____________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni!

Titlul proiectului: „Cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de criza economico-sociala

Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 55112

 

Comunicat de presă – 29 aprilie 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

Comunicat de presă

OAMGMAMR – O ȘANSĂ PENTRU VIITOR!

București, 29 aprilie 2011

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România în parteneriat cu Asociația „Centrul Român de Inițiative”, au lansat pe data de 1 iulie 2010 un nou proiect strategic cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”, intitulat „Orientarea profesională și calificarea angajaților din sectorul sanitar – O șansă pentru viitor !”. pe o perioada de 36 de luni

Pana la data de 29 aprilie 2011 au fost demarate cursurile Ingrijitori bolnavi la domiciliu si Baby sitter cursuri organizate gratuit in cadrul proiectului „Orientarea profesională și calificarea angajaților din sectorul sanitar – O șansă pentru viitor !”.

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea resurselor umane prin oferirea angajaților din sectorul sanitar a unor programe gratuite de consiliere și asistență în dezvoltarea de abilități care să le faciliteze siguranța locului de muncă. De asemenea, pe lângă programele de consiliere și orientare profesională, în acest proiect sunt oferite și cursuri gratuite de calificare/recalificare în meserii căutate pe piața muncii, precum baby sitter, îngrijitor/îngrijitoare bătrâni la domiciliu și îngrijitor/îngrijitoare bolnavi la domiciliu.

Proiectul urmărește consilierea și orientarea in carieră a 3000 de angajați din sectorul sanitar și calificarea/recalificarea a 700 de angajați, din toate regiunile de dezvoltare ale țării, fiind incurajate să participe mai ales persoanele cu vârsta de peste 45 de ani si cele de sex feminin.

Astfel, dintre cei aproximativ 960 de participanți la programele de orientare și consiliere din județele Gorj, Arges, Sibiu, Timis, Teleorman, Calarasi, Ialomita, în urma evaluării psihologice a fiecărui participant, au fost selectate aproximativ 168 persoane pentru a participa la cursurile de Ingrijitori batrani la domiciliu si Baby sitter.

Cursurile de calificare sunt organizate de furnizori din România, autorizați de către Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților, iar la absolvirea lor, toți participanții vor primi subvenții și certificate de calificare recunoscute la nivel național sau european, ce conferă dreptul de profesare pe toată durata vieții, avizate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați:
OAMGMAMR, Str. Inginer Zablovschi, nr. 76, sector 1 Bucureşti,

tel. 021/224.00.55; fax. 021/224.00.75 www.oamr.ro, e-mail: oammromania@yahoo.com

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, puteti accesa site-ul www.fseromania.ro.

________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor
Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni!
Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 59703
Titlul proiectului: „Orientarea profesională și calificarea angajaților din sectorul sanitar – o șansă pentru viitor!”

Comunicat de presă – 29 aprilie 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

Bucuresti, 29.04.2011 – Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia ”Centrul Roman de Initiative”, Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara si Dynamic Human Resources Grup, implementeaza proiectul strategic cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeste in oameni!, intitulat ”Calificarea si orientarea profesionala a angajatilor din industria carnii”.

In perioada ianuarie – aprilie 2011 au fost organizate cursuri de calificare in meseriile carmangier, cod 7411.1.1 nivel 1 de calificare si transator carne, cod 7411.1.4, nivel 1 de calificare. Cursantii au fost selectati din mai multe regiuni de dezvoltare ale tarii.

In urma absolvirii cursurilor de calificare, participantii vor obtine certificate de calificare recunoscute la nivel national, ce confera dreptul de profesare pe toata durata vietii. Se va acorda si un numar limitat de subventii absolventilor de cursuri, dupa obtinerea certificatului de calificare.

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea resurselor umane a angajatilor din industria carnii, prin participarea la programe de calificare si recalificare, dobandirea de noi competente fiind validata prin certificate de calificare recunoscute la nivel national, asigurind cresterea competitivitatii si facilitarea integrarii sociale in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatile pietei muncii.

Pentru informatii privind proiectul contactati:

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, Nr. 2, sector 3, Bucuresti, persoană de contact dna. Anca Apalaghiei – Manager de proiect, e-mail: anca.apalaghiei@ccib.ro , www.ccib.ro ,

Centrul Român de Initiative, e-mail: contact@ascri.ro , www.ascri.ro.

Pentru mai multe informatii privind Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 accesati site-ul www.fseromania.ro

____________________________________________________________________________________________

Contract POSDRU/80/2.3/S/50423 „Calificarea și orientarea profesională a angajaților din industria cărnii”

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!”

COMUNICAT DE PRESA – 27 aprilie 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

 

COMUNICAT DE PRESA

27 aprilie 2011

 

În cadrul proiectului “Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă”, cofinanțat din Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! și implementat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, în parteneriat cu Federația Sanitas România, Asociația Centrul Român de Inițiative (CRI), Organizația „An Bord Altranais” – Irlanda, Organizația „Consejo General de Enfermería (CGE)” – Spania, Școala Postliceală Sanitară Fundeni, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” – Brașov și Grupul Școlar „George Emil Palade” – Constanța‚ 75 de elevi din școlile postliceale sanitare din România, aflați în situația de tranziție de la școala la viața activă au participat în perioada 2-23 aprilie 2011 la stagii de pregătire practică în unități medicale din Dublin, Irlanda.

Desfășurarea stagiilor de pregătire practică a elevilor a fost facilitată de Organizația „An Bord Altranais” și University College Dublin.

În cadrul stagiilor de pregătire practică din Irlanda, elevii au beneficiat de materiale suport și au desfășurat activități practice atât în laboratoarele universității gazdă – University College Dublin, cât și în două din unitățile medicale de marcă din Irlanda – în unitățile sanitare din Dublin – Mater Misericordia Hospital – Dublin si Royal Hospital Donnybrook – Dublin.

 

Stagiile de pregatire practică din străinătate au rolul de a oferi elevilor oportunitatea racordării imediate la exigențele pieței muncii din sectorul sanitar.

Elevii din școlile postliceale participanți la stagiile de pregătire practică din străinătate vor dobândi cunoștințe și abilități care să faciliteze tranziția acestora de la școala postliceală sanitară la statutul de asistent medical al unei unități medicale.

 

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, la sediul din
Str. Ing. Zablovschi,nr.76, sector 1 Bucureşti,
www.oamr.ro, e-mail: oammromania@yahoo.com.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU, accesați: www.fseromania.ro.

___________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU / 90/ 2.1 / S / 61519

Titlul proiectului: “Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă.

COMUNICAT DE PRESA – 27 aprilie 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESA

27 aprilie 2011

Desfășurarea sesiunilor de training a tutorilor în străinătate

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Federația Sanitas România, Asociația Centrul Român de Inițiative (CRI), Organizația „An Bord Altranais” – Irlanda, Organizația „Consejo General de Enfermería (CGE)” – Spania, Școala Postliceală Sanitară Fundeni, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” – Brașov și Grupul Școlar „George Emil Palade” – Constanța, in cadrul proiectului cu titlul: „Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”

Organizează

 

în perioada 30 aprilie – 4 iunie 2011, sesiunile de training transnaționale în vederea perfecționării personalului din unitățile medicale cu rol de tutori pentru pregătirea practică a elevilor școlilor sanitare, ca măsură de sprijin pentru derularea eficientă a stagiilor de pregătire practică a elevilor, la care vor participa 100 de asistenti medicali, în serii de câte 20 de tutori, selectați din toată țara.

Prima serie de asistenți medicali cu rol de tutori se va deplasa în Irlanda în perioada 30 aprilie – 7 mai 2011. Vor fi organizate cursuri pentru tutori, sesiuni de workshop și vizite în unitățile medicale din Irlanda. Sesiunile de training vor avea loc la Școala pentru Asistenți Medicali și Moașe din cadrul Colegiului Universitar Dublin.

Vizitele și sesiunile de training sunt facilitate de organizația de reglementare a profesiei de asistent medical din Irlanda, An Bord Altranais, parteneră în cadrul proiectului.

Prin participarea tutorilor la sesiunile de training transnaționale și implicarea specialiștilor transnaționali din domeniul nursigului, se pun bazele unui schimb de experiență continuu cu rezultate benefice în dezvoltarea și inovarea domeniului asistenței medicale.

 

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, la sediul din Str.Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1 Bucureşti, www.oamr.ro,

e-mail: oammromania@yahoo.com.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU, accesați: www.fseromania.ro.

_________________________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU / 90/ 2.1 / S / 61519

Titlul proiectului: “Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă.