Archive for May, 2011

Comunicat de presa – 31 mai 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

Comunicat de presa

C.N.S.L.R. – FRATIA –Proiectul cu titlul „Cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de criza economico-sociala” va intra in luna a 12-a de implementare

Bucuresti, 31 mai 2011

 

Proiectul Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de criza economico – sociala”, implementat de catre Confederaţia Naţionala a Sindicatelor Libere din Romania – Fraţia, in parteneriat cu Institutul de Educatie si Studii Sindicale si cu Asociatia „Centrul Roman de Initiative”, a fost lansat pe data de 1 iulie 2010 in cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in oameni!” si va intra in a 12-a luna de activitati din totalul celor 36 de luni de implementare.

 

Obiectivul general al acestui proiect il constituie dezvoltarea resurselor umane prin oferirea angajatilor din toata tara a unor programe gratuite de consiliere si asistenta in dezvoltarea de abilitati care sa le faciliteze siguranta locului de munca. De asemenea, pe langa programele de consiliere si orientare profesionala, in acest proiect sunt oferite si cursuri gratuite de calificare/recalificare in meserii cautate pe piata muncii precum lucrator in comert, agent de paza si ordine, baby sitter si ingrijitor batrani la domiciliu.

 

Proiectul urmareste consilierea si orientarea in cariera a 2500 de angajati si calificarea/recalificarea a 500 de angajati, din toate regiunile de dezvoltare ale tarii, fiind incurajate sa participe mai ales persoanele cu varsta de peste 45 de ani si cele de sex feminin .

 

Conditia esentiala pentru a participa la cursurile de calificare este participarea la programele de orientare si consiliere. Scopul acestor programe este de a spori gradul de constientizare al participantilor asupra optiunilor pe care le pot avea pe piata muncii, precum si de a-i orienta catre o cariera in care isi pot valorifica abilitatile si aptitudinile personale.

 

Pana acum au beneficiat de consiliere si orienatre in cadrul proiectului mai multi angajati din judetele Olt, Gorj, Timisoara, Sibiu, Covasna, Harghita, Vaslui, Maramures, Teleorman, Iasi si au fost demarate cursuri de calificare in urmatoarele specializari: Lucratori in comert, Baby sitter, Ingrijitori batrani la domiciliu si Agenti de paza

Cursul/cursurile de calificare sunt organizate de furnizori din Romania, autorizati de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, iar la absolvirea lor toti participantii vor primi subventii si certificate de calificare recunoscute la nivel national sau european, ce confera dreptul de profesare pe toata durata vietii, avizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului.

 

Pentru a fi la curent cu evolutia proiectului sau pentru a vedea modalitatile prin care puteti participa, accesati adresa http://ascri.ro/fratia2/ sau accesati site-ul http://www.ascri.ro/ sectiunea Proiecte in derulare.

 

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati:

 

CNSLR – Fratia, Str. Cristian Popisteanu nr. 1–3, sector 1, Bucuresti, telefon 021.312.43.47; 021.313.94.57; fax 021.313.59.38; www.cnslr-fratia.ro, e-mail: confederatiafratia@yahoo.com

 

Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: www.fseromania.ro.

________________________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni!

Titlul proiectului: „Cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de criza economico-sociala

Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 55112

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ – 30 mai 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferința Națională pentru Conștientizarea și Promovarea Dialogului Social cu accent pe promovarea dialogului social la nivel naţional şi la nivel teritorial, local

 

În perioada 2-4 iunie 2011 va avea loc la Mamaia, Hotel Majestic, Conferința Națională pentru Conștientizarea și Promovarea Dialogului Social cu accent pe promovarea dialogului social la nivel naţional şi la nivel teritorial, local, organizată de Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Asociația Centrul Român de Inițiative, în cadrul proiectului strategic „Dialogul social – către o rută flexibilă pentru ocupare și incluziune”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”.

Conferința este ultima din seria acțiunilor planificate în cadrul Campaniei de conștientizare și dezbateri publice pentru stimularea rolului dialogului dialogului social bipartit și tripartit în domeniul dezvoltării economice durabile, al ocupării și al incluziunii sociale și are ca scop promovarea dialogului social la nivel național și teritorial.

La conferință sunt invitați să participe reprezentanți ai partenerilor sociali (organizații sindicale și patronale), reprezentanți ai altor categorii de grup țintă – asociații profesionale și alte organizații ale Societății Civile, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, din cadrul Direcției de Dialog Social și Relația cu Parlamentul.

În cadrul conferinței vor avea loc dezbateri asupra Manualului de Acțiune al Partenerului Social pentru eficientizarea rolului în cadrul dialogului social, document elaborat de membrii echipei de implementare a proiectului, având la bază o analiză a gradului de dezvoltare a dialogului social în România precum și rezultatele seminariilor organizate până în prezent în cadrul proiectului.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați: CNSLR – Frăția, Str. Cristian Popișteanu nr. 1–3, sector 1, București; telefon 021.312.43.47; fax 021.313.59.38; secretariat-general@cnslr-fratia.ro; Centrul Român de Inițiative: telefon 021.310.08.90; fax: 021.313.09.66; e-mail: contact@ascri.ro.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

_______________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni!

Contract nr. POSDRU / 93 / 3.3 / S / 60304

Titlul proiectului: “Dialogul social – către o rută flexibilă pentru ocupare și incluziune

COMUNICAT DE PRESĂ – 30 mai 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

30 mai 2011

Sesiuni de training pentru asistenții medicali din România, organizate în Irlanda

Sesiunile de training destinate tutorilor cu rol în pregătirea practică a elevilor din școlilor sanitare, desfășurate la University College Dublin (UCD), în perioada 30 aprilie – 4 iunie 2011, au parte de un feed-back pozitiv din partea participanților. Aceștia se declară impresionați de pregătirea profesională a asistenților medicali din Irlanda, dar mai ales de baza didactică de care aceștia dispun în trasarea unei cariere de succes a studenților Facultății de Nursing.

Cea de-a patra grupă de asistenți medicali cu rol de tutori, selectați din unități medicale de stat din județele: Arad, Constanța, Cluj, Galați, Maramureș, Tulcea, precum și din Municipiul București, a participat săptămâna trecută (21 – 28 mai) la un program complex de schimburi de experiență în domeniul practicii nursing. Evenimentul a fost găzduit de Ordinul Asistenților Medicali din Irlanda („An Bord Altranais”) și a avut ca spațiu de desfășurare laboratoarele Facultății de Nursing – Health Services Department, din cadrul celei mai vechi universități din Irlanda.

Activitatea se derulează în cadrul proiectului cu titlul: „Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”. Beneficiarul proiectului este Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), iar partenerii sunt: Federația Sanitas România, Asociația „Centrul Român de Inițiative” (CRI), Organizația „An Bord Altranais” – Irlanda, Organizația „Consejo General de Enfermería (CGE)” – Spania, Școala Postliceală Sanitară Fundeni, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” – Brașov și Grupul Școlar „George Emil Palade” – Constanța.

În cadrul aceluiași proiect, 75 de elevi ai scolilor postliceale sanitare de stat din București și Constanța, au participat la stagii de pregătire practică. Acestea s-au desfășurat la University College Dublin, precum și în spitale din capitala Irlandei, în perioada 2-23 aprilie 2011.

Pentru perioada 2012-2013, au fost prevăzute sesiuni de training pentru alți 100 de tutori, selectați din întreaga țară, care urmează a participa la un program de perfecționare în Madrid, Spania. Totodată, pentru următorii 2 ani, alți 125 de elevi ai școlilor cu profil sanitar vor participa la stagii de practică transnaționale.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, la sediul din Str.Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1 Bucureşti, www.oamr.ro, e-mail: oammromania@yahoo.com.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU, accesați: www.fseromania.ro

 

Autor: Olivia Oancea

Expert promovare

_____________________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni!

Contract nr. POSDRU / 90/ 2.1 / S / 61519

Titlul proiectului: “Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă.

Comunicat de presă – 27.05.2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

Comunicat de presă

27.05.2011

Asociatia “Centrul Român de Initiative” in parteneriat cu Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului, Federatia Europeană a Sindicatelor din Constructii si Lemn (European Federation of Building and Wood Workers-EFBWW) si Comitetul Sectorial Silvicultura, Exploatarea si Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei implementeaza , pe o perioada de 2 ani (1 iulie 2010-30 iunie 2012) , proiectul strategic cu finantare europeană nerambursabilă „Cresterea competivitătii economice prin calificarea si recalificarea persoanelor angajate din industria lemnului”.

 

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea resurselor umane a angajatilor din industria lemnului prin participarea la programe de calificare si recalificare, dobandirea de noi competente fiind validata prin certificate de calificare recunoscute la nivel national, asigurand cresterea competitivitatii si facilitarea integrarii sociale in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatile pietei muncii.

Astazi, 27.05.2011, vor participa la programul de consiliere si orientare profesionala aproximativ 50 de angajati din industria lemnului de pe teritoriul judetului Cluj. Participantii vor avea acces gratuit la informare, constientizare si mediatizare asupra beneficiilor formarii profesionale continue, asupra importantei programelor de orientare si consiliere in cariera, precum si necesitatii obtinerii unei calificari conform cerintelor actuale din domeniu.

Obiectivul principal al activităţilor de consiliere şi informare profesională il reprezinta sprijinirea angajaţilor din industria lemnului in luarea deciziilor adecvate in structurarea propriei traiectorii de formare.

Prin implementarea proiectului de fata se urmareste consilierea si orientarea profesionala a unui grup tinta de 1000 de angajati din industria lemnului (din care 500 femei)..Dintre cei 1000 de angajati, 360 (din care cel putin 180 femei) vor participa la cursuri de calificare sau recalificare organizate de furnizori din Romania autorizati de catre CNFPA. Vor fi sprijiniti mai ales angajatii necalificati, cu un nivel scazut de calificare sau cu calificari redundante pe piata muncii , o masura pentru stimularea implicarii si mentinerii acestora la cursurile de formare profesionala fiind acordarea de subventii in momentul absolvirii cursurilor si obtinerii certificatelor de calificare.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investeşte în oameni!” si are o pagina speciala ce poate fi accesata la adresa: http://ascri.ro/industria-lemnului/

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati:

Asociatia “Centrul Român de Initiative”, Str. Ceasornicului nr.8, Sector 1, Bucuresti, www.ascri.ro

Persoana de contact: Vasile Andreea-expert promovare proiect

Telefon: 021/310.08.90, fax: 021.313.09.66,

e-mail: centrulromandeinitiative@gmail.com

Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: www.fseromania.ro.

______________________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni!

 

Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 50251

 

Titlul proiectului: „Creșterea competitivității economice prin calificarea și recalificarea persoanelor angajate din industria lemnului”

Promovarea formarii profesionale – E-Nursing: Program de Instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului medical – ID POSDRU/81/3.2/S/ 57946

Written by cri. Posted in Anunturi, Media-com

 

PROMOVAREA ȘI ASIGURAREA FORMARII PROFESIONALE PENTRU PERSONALUL MEDICAL DIN DOMENIUL SANITAR PENTRU A ASIGURA IMPLEMENTAREA NOILOR TEHNOLOGII 
IN SISTEMUL DE SANATATE

 

Prin proiectul „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar” derulat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România, în parteneriat cu Federatia SANITAS din România, Asociatia “Centrul Român de Initiative”, An Bord Altranais (Dublin, Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Madrid, Spania) se promoveaza dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar, prin participarea personalului sanitar la cursuri de formare in TIC si schimburi de experienta cu parteneri transnationali in vederea cresterii adaptabilitatii si competitivitatii.
De asemenea, in cadrul proiectului se vor derula activitati de promovare si asigurare a formarii profesionale pentru personalul medical din domeniul sanitar pentru a asigura implementarea noilor tehnologii in sistemul de sanatate.
Orientarea catre o societate bazata pe cunoastere presupune investitii în dezvoltarea resurselor umane cu scopul de a încuraja angajatii sa dobândeasca noi competente. În acest context, învatarea pe tot parcursul vietii trebuie abordata ca o necesitate obiectiva impusa de tranzitia catre o economie si o societate bazate pe cunoastere.
Informatizarea este necesara pentru sistemul de sanatate din România, pentru a cunoaște cu adevarat resursele care intra în sistem, modul lor de utilizare și, daca, în final, calitatea serviciilor, a actului medical se ridica la nivelul resurselor introduse in sistem.
Astfel, un obiectiv foarte important de atins îl reprezinta cresterea adaptabilitatii si competitivitatii personalului din sectorul sanitar prin participarea la cursuri de instruire si certificare a competentelor TIC, facilitându-se astfel dezvoltarea competentelor angajatilor din sectorul sanitar în concordanta cu aspiratiile profesionale si cu piata muncii.
Acest obiectiv poate fi atins prin promovarea si sprijinirea formarii profesionale pentru personalul din sectorul sanitar prin participarea la cursuri de formare TIC, cât si prin promovarea metodelor inovatoare de organizare flexibila a muncii în sectorul sanitar într-un sistem sanitar eficient prin informatizare în vederea adoptarii de noi practici de lucru, implementarea noilor tehnologii si îmbunatatirea conditiilor de munca.
Tehnologia informatiei si comunicatiile si standardele informatice specifice domeniului sanitar trebuie sa devina parte integranta a procesului educational si al programelor de instruire pentru toate tipurile de personal din domeniul sanatatii. 

Bucuresti, Mai 2011

 

Aspecte Generale FPC

Rolul EMC

Rolul TIC

Formare in TIC

Comunicat de presă – 18 mai 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

 

Comunicat de presa

C.N.S.L.R. – FRATIA – Lansare site proiect cu titlul „Cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de criza economico-sociala”

 

Bucuresti, 18 mai 2011 Confederaţia Naţionala a Sindicatelor Libere din Romania – Fraţia, in parteneriat cu Institutul de Educatie si Studii Sindicale si cu Asociatia „Centrul Roman de Initiative”,au lansat pe data de 1 iulie 2010 un nou proiect strategic cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in oameni!”, intitulat Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de criza economico – sociala”, ce se va derula pe o perioada de 36 de luni. Proiectul are acum o pagina dedicata pentru informarea cat mai completa si corecta a desfasurarii acestuia la adresa http://ascri.ro/fratia2/

 

 

Obiectivul general al acestui proiect il constituie dezvoltarea resurselor umane prin oferirea angajatilor din toata tara a unor programe gratuite de consiliere si asistenta in dezvoltarea de abilitati care sa le faciliteze siguranta locului de munca. De asemenea, pe langa programele de consiliere si orientare profesionala, in acest proiect sunt oferite si cursuri gratuite de calificare/recalificare in meserii cautate pe piata muncii, precum lucrator in comert, agent de paza si ordine, baby sitter si de ingrijitor batrani la domiciliu.

 

Proiectul urmareste consilierea si orientarea in cariera a 2500 de angajati si calificarea/recalificarea a 500 de angajati, din toate regiunile de dezvoltare ale tarii, fiind incurajate sa participe mai ales persoanele cu varsta de peste 45 de ani si cele de sex feminin si este implementat de CNSLR-Fratia in parteneriat cu Institutul de Educatie si Studii Sindicale si cu Asociatia „Centrul Roman de Initiative”.

 

Conditia esentiala pentru a participa la cursurile de calificare este participarea la programele de orientare si consiliere. Scopul acestor programe este de a spori gradul de constientizare al participantilor asupra optiunilor pe care le pot avea pe piata muncii, precum si de a-i orienta catre o cariera in care isi pot valorifica abilitatile si aptitudinile personale.

 

Cursul/cursurile de calificare sunt organizate de furnizori din Romania, autorizati de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, iar la absolvirea lor, toti participantii vor primi subventii si certificate de calificare recunoscute la nivel national sau european, ce confera dreptul de profesare pe toata durata vietii, avizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului.

 

Pentru a fi permanent informati referitor la rezultatele inregistrate in cadrul proiectului cat si a putea urmari evolutia acestuia accesati pagina special construita a acestuia la adresa: http://ascri.ro/fratia2/ sau accesati site-ul http://www.ascri.ro/ sectiunea proiecte in derulare.

 

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati:

 

CNSLR – Fratia, Str. Cristian Popisteanu nr. 1–3, sector 1, Bucuresti, telefon 021.312.43.47; 021.313.94.57; fax 021.313.59.38; www.cnslr-fratia.ro, e-mail: confederatiafratia@yahoo.com

 

Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: www.fseromania.ro.

____________________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni!

Titlul proiectului: „Cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de criza economico-sociala

Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 55112

 

Comunicat de presă – 17.05.2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

Comunicat de presă

17.05.2011

Asociația “Centrul Român de Inițiative” in parteneriat cu Federația Sindicatelor Libere din Industria Lemnului, European Federation of Building and Wood Workers-EFBWW (Federația Europeană a Sindicatelor din Construcții și Lemn) și cu Comitetul Sectorial Silvicultura, Exploatarea si Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei implementeaza proiectului strategic cu finantare europeană nerambursabilă „Creșterea competivității economice prin calificarea și recalificarea persoanelor angajate din industria lemnului”.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 2 ani (1 iulie 2010-30 iunie 2012) și este cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investeşte în oameni!”

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea resurselor umane a angajatilor din industria lemnului prin participarea la programe de calificare si recalificare, dobandirea de noi competente fiind validata prin certificate de calificare recunoscute la nivel national, asigurind cresterea competitivitatii si facilitarea integrarii sociale in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatile pietei muncii.

Prezentarea proiectului urmareste informarea, constientizarea si mediatizarea beneficiilor formarii profesionale continue pentru angajatii din industria lemnului.

Obiectivul principal al activităţilor de consiliere şi informare profesională il reprezinta sprijinirea angajaţilor din industria lemnului in luarea deciziilor adecvate in structurarea propriei traiectorii de formare

Prin implementarea proiectului de fata se urmareste consilierea si orientarea profesionala a unui grup tinta de 1000 de angajati din industria lemnului (din care 500 femei)..

Dintre cei 1000 de angajati, 360 (din care cel putin 180 femei) vor participa la cursuri de calificare sau recalificare organizate de furnizori din Romania autorizati de catre CNFPA. Vor fi sprijiniti mai ales angajatii necalificati, cu un nivel scazut de calificare sau cu calificari redundante pe piata muncii (indivizii “greu de motivat”), o masura pentru stimularea implicarii si mentinerii acestora la cursurile de formare profesionala fiind acordarea de subventii in momentul absolvirii cursurilor si obtinerii certificatelor de calificare.

Astazi,17.05.2011 vor participa la programul de consiliere si orientare profesionala aproximativ 50 de angajatii din industria lemnului din judetul Iasi.Persoanelor prezente li se vor prezenta importanta participarii la la programe de orientare si consiliere in cariera, precum si importanta obtinerii unei calificari.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați pe:

Amalia Daraban – Manager Proiect,

Asociația “Centrul Român de Inițiative”, Str. Ceasornicului nr.8, sector 1, București, telefon 021/310.08.90, fax: 021.313.09.66, e-mail: centrulromandeinitiative@gmail.com

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

_________________________________________________________________________________

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni!

Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 50251

Titlul proiectului: „Creșterea competitivității economice prin calificarea și recalificarea persoanelor angajate din industria lemnului”


Comunicat de presă – mai 2011

Written by cri. Posted in Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

Ocna Şugatag, 21.05.2011

Federaţia Sindicatelor Libere din industria Lemnului (FSLIL) va organiza în staţiunea Ocna Şugatag, Hotel SALINA, jud.Maramureş în ziua de 21 mai 2011, orele 09.00-12.00 o intalnire unde se va discuta despre desfasurarea cursurilor de fomare profesionala continua, despre oportunitatile oferite de acestea si totodata constientizarea nevoi de formare profesionala, importanta si beneficiile participarii angajatilor din industria lemnului la cursurile de formare profesionala continua, cu tema:

„CALIFICAREA ÎN INDUSTRIA LEMNULUI O ŞANSĂ PENTRU VIITOR”

Acţiunea face parte din proiectul „Programe de orientare şi consiliere profesională şi cursuri de calificare pentru angajaţii din industria lemnului’’. Proiectul este implementat de Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului – în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Fedeaţia Europeană a Sindicatelor din Construcţii şi Lemn (European Federation of Building and Wood Workers – EFBWW), Asociaţia „Centrul Român de Iniţiative” (CRI), Comitetul Sectorial Silvicultură, Exploatarea şi Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei (CSSEPLIM) şi este cofinanţat de Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 –„ Investeşte în oameni!”, contract nr. POSDRU/80/2.3/S/46322, cu tema „Programe de orientare şi consiliere profesională şi cursuri de calificare pentru angajatii din industria lemnului”.

La aceasta intalnire vor participa lideri ai sindicatelor din industria lemnului, responsabili de zone, experţi din domeniul orientării, consilierii, pregătirii şi calificării profesionale din cadrul Comitetului Sectorial Silvicultură, Exploatarea şi Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei (CSSEPLIM), Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi Fundaţia Pentru Învăţământ (FPI).

Participanţii din cadrul acestei intalniri vor prezenta exemple de bune practici din cadrul acesteia precum şi propuneri de implementare de bune practici în acest domeniu.

Organizatorii vor prezenta unele concluzii desprinse din campania de orientare şi consiliere a celor 1000 de persoane, care fac parte din grupul ţintă, dar si de pe parcursul desfasurarii cursurilor de formare profesioanala.

În cadrul intalnirii ce va avea loc pe 21 mai 2011, se vor prezenta rezultatele orientarii si consilierii şi componenţa grupelor de calificare pentru meseriile de:

- Operator la recoltarea şi toaletarea arborilor;

- Operator la colectatul şi manipulatul lemnului;

- Operatori maşini unelte cu comandă numerică;

- Tâmplar universal;

- Tapiţer şi asimilaţi.

Pe parcursul acestei campanii se urmăreşte, între altele, instruirea şi stabilirea responsabilităţilor persoanelor care participă la cursurile de calificare, dar şi prezentarea beneficiilor formării profesionale continue.

Pentru informaţii suplimentare privind proiectul contactaţi: Bădica Vasile – manager proiect, tel: 0744.340.460, FSLIL tel: 021.316.88.72, fax:021.312.89.64, e-mail: fslil@yahoo.com. Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.fseromania.ro.

 

PREŞEDINTE,

VASILE BĂDICA