Archive for March, 2012

RAPORT CONFERINTA DE PRESA – SANITAS BUCURESTI

Written by cri. Posted in Comunicate de presa, Media-com

 

RAPORTUL CONFERINTEI DE PRESA

Desfasurate la data de 29.03.2012, Sala I.L.Caragiale, Hotel Ramada Majestic – Bucuresti

 

Sala de conferinte I.L.Caragiale a Hotelului Ramada Majestic Bucharest a gazduit in data de 29 martie, orele 9:30-14:00, Conferinta de presa privind demararea proiectului regional de tip grant “Calificarea şi orientarea profesională a angajaţilor din sectorul sanitar din regiunea Bucureşti-Ilfov – O şansă pentru viitor!”.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, prezenta participantilor in sala fiind mult peste asteptarile organizatorilor – beneficiarul proiectului, Uniunea Sindicală Sanitas București si partenerii acesteia in cadrul proiectului, Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, respectiv S.C. Centrul de Pregătire a Personalului Pentru Comerţ-CEPECOM S.A. Desi si-au anuntat participarea la eveniment aproximativ 30 de angajati din unitatile medicale din regiunea Bucuresti-Ilfov, prezenta personalului din sectorul sanitar a fost mult mai mare. Nu mai putin de 50 de persoane, angajati din aproximativ 20 de unitati medicale din regiune, au onorat invitatia partenerilor de a se informa cu privire la beneficiile participarii la programe de formare profesionala continua in vederea diseminarii informatiilor catre alti posibili participanti la activitatile proiectului. Printre cadrele sanitare participante la conferinta de presa s-au numarat reprezentanti ai urmatoarelor unitati:

 • Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.)
 • Institutul de Ocrotire a  Mamei şi Copilului (I.O.M.C.)
 • Institutul de Endocrinologie „C.I Parhon”
 • Spitalul „Prof. Dr. C-Tin Angelescu”
 • Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica (C.R.R.N.)
 • Spitalul  Clinic „Dr. I. Cantacuzino”
 • Spitalul Clinic de Urgenţă Pentru Copii „Gr. Alexandrescu”
 • Spitalul Clinic de Urgenţă Pentru Copii „M.S. Curie”
 • Spitalul Clinic „Sf. Maria”
 • Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri (S.C.U.C.P.R.A.)
 • Spitalul Universitar de Urgenţă Elias
 • Spitalul Filantropia
 • Institutul Clinic Fundeni
 • Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (S.C.U.B.)
 • Centrul Multifuncţional Caraiman

 

Pe parcursul conferintei de presa, au luat cuvantul Dl. Daraban Razvan, Presedinte al Asociatiei „Centrul Roman de Initiative” (CRI), Dl. Husanu Viorel-Ioan, Presedinte al Uniunii Sindicale Sanitas Bucuresti (USSB) si Dna. Sevastianov-Duda Claudia, Director al Centrului de Pregătire a Personalului Pentru Comerţ (CEPECOM).

In cadrul evenimentului, prezentarile celor 3 reprezentanti au facut trecerea dinspre general inspre particular, urmarind familiarizarea participantilor din sala, angajati din sectorul sanitar din regiunea Bucuresti-Ilfov, cu domeniul fondurilor europene si implicatiile acestora la nivelul resurselor umane, modalitatea de implementare a proiectului de fata si beneficiile acestuia pentru grupul tinta. Presedintele CRI a explicat invitatilor oportunitatile pe care FSE Romania prin POSDRU 2007-2013 le ofera angajatilor din sectorul sanitar, ilustrand cu exemple concrete, din experienta pe care CRI a acumulat-o in domeniul managementului de proiect, modalitatea prin care activitatile unui proiect orientat catre calificarea/recalificarea angajatilor influenteaza cariera profesionala a acestora.

Dna. Sevastianov Claudia, Director CEPECOM, a realizat o prezentare ampla a mizelor participarii angajatilor la programe de formare profesionala continua, insistand pe exemple concrete de real succes, indeosebi in sectorul sanitar, domeniu in care furnizorul partener are o vasta experienta. Directorul CEOPECOM a subliniat necesitatea participarii angajatilor atat la programele de orientare si consiliere profesionala, cat si la cele de calificare/recalificare, interactionand in permanenta cu publicut adunat in sala de conferinte.

Evenimentul s-a incheiat cu o sesiune de intrebari si raspunsuri, in cadrul carora participantii au fost informati cu privire la toate aspectele neclare legate de participarea angajatilor la activitatile proiectului. In cadrul sesiunii Q&A, partenerii implicati in implementarea proiectului de fata au luat la cunostinta si de alte nevoi de calificare/perfectionare  ale angajatilor din sectorul sanitar, comunicate in mod direct chiar de catre acestia din urma (printre care: cursuri de limbi straine, cursuri de instruire in TIC sau crearea unor noi standarde ocupationale, in vederea recalificarii asistentilor medicali in meserii conexe, cu un nivel superior de calificare – cel putin nivelul 3). Astfel, in cadrul viitoarelor sesiuni de proiecte, cele trei entitati partenere isi propun sa continue si sa imbunatateasca programul orientat inspre dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar demarat in formula parteneriatului actual, astfel incat si alti angajati sa beneficieze de un program de FPC corelat cu nevoile actuale si viitoare ale pietei muncii.

Proiectul “Calificarea şi orientarea profesională a angajaţilor din sectorul sanitar din regiunea Bucureşti-Ilfov – O şansă pentru viitor!” este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”. Proiectul se deruleaza in perioada ianuarie 2012 – iunie 2013, in cadrul Axei prioritare 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniului major de intervenţie 2.3. „Acces și participare la formare profesională continuă” si are ca beneficiar Uniunea Sindicală Sanitas București, iar ca parteneri – Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, respectiv S.C. Centrul de Pregătire a Personalului Pentru Comerţ-CEPECOM S.A.

___________________________________________

 

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in Oameni !”

Axa prioritară 2 “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”;

Domeniul major de intervenţie 2.3.Acces si participare la formare profesionala continua”

Titlul proiectului: Calificarea şi orientarea profesională a angajaţilor din sectorul sanitar din regiunea Bucureşti-Ilfov – O şansă pentru viitor!

Contract nr.: POSDRU / 108 / 2.3 / G / 79500

 

RAPORT CONFERINTA DE PRESA – Centrul Roman De Initiative

Written by cri. Posted in Comunicate de presa, Media-com

 

RAPORTUL CONFERINTEI DE PRESA

Desfasurate la data de 28.03.2012

Sala I.L.Caragiale, Hotel Ramada Majestic – Bucuresti

 

Sala de conferinte I.L.Caragiale a Hotelului Ramada Majestic Bucharest a gazduit in data de 28 martie, orele 9:30-14:00, Conferinta de presa privind demararea proiectului regional de tip grant “Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea București – Ilfov prin participarea angajaților la cursuri de calificare – recalificare și programe de orientare și consiliere în carieră”.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, prezenta participantilor in sala fiind mult peste asteptarile organizatorilor – beneficiarul proiectului, Asociatia “Centrul Roman de Initiative” si partenerii acesteia in cadrul proiectului, S.C. Centrul de Pregătire a Personalului Pentru Comerţ-CEPECOM S.A., respectiv Uniunea Sindicală Sanitas București. Desi si-au anuntat participarea la eveniment aproximativ 30 de angajati din unitatile medicale din regiunea Bucuresti-Ilfov, prezenta personalului din sectorul sanitar a fost mult mai mare. Nu mai putin de 63 de persoane, angajati din aproximativ 20 de unitati medicale din regiune, au onorat invitatia partenerilor de a se informa cu privire la beneficiile participarii la programe de formare profesionala continua in vederea diseminarii informatiilor catre alti posibili participanti la activitatile proiectului. Printre cadrele sanitare participante la conferinta de presa s-au numarat reprezentanti ai urmatoarelor unitati:

 • Direcţia Generală De Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.)
 • Spitalul Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului “Alfred D. Rusescu”
 • Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Nr.1 (C.I.A. 1)
 • Institutul Naţional de  Recuperare, Medicina Fizica Şi Balneoclimatologie (I.N.R.M.F.B.)
 • Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”
 • Institutul de Boli Infecţioase “Matei Bals”
 • Spitalul „Prof. Dr. C-Tin Angelescu”
 • Sptitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru  Obregia”
 • Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica (CRRN)
 • Spitalul Clinic de Urgenţă Pentru Copii „M.S. Curie”
 • Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”
 • Spitalul Clinic „Th. Burghele”
 • Spitalul  Clinic de Copii „V. Gomoiu”
 • Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri (SCUCPRA)
 • Institutul National de Recuperare, Medicina fizica, si Balneoclimatologie (INRMFB)
 • Spitalul Universitar de Urgenţă  Elias
 • Spitalul Filantropia
 • Institutul Clinic Fundeni
 • Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (S.C.U.B.)

Pe parcursul conferintei de presa, au luat cuvantul Dl. Daraban Razvan, Presedinte al Asociatiei „Centrul Roman de Initiative” (CRI), Dl. Husanu Viorel-Ioan, Presedinte al Uniunii Sindicale Sanitas Bucuresti (USSB) si Dna. Sevastianov-Duda Claudia, Director al Centrului de Pregătire a Personalului Pentru Comerţ (CEPECOM).

In cadrul evenimentului, prezentarile celor 3 reprezentanti au facut trecerea dinspre general inspre particular, urmarind familiarizarea participantilor din sala, angajati din sectorul sanitar din regiunea Bucuresti-Ilfov, cu domeniul fondurilor europene si implicatiile acestora la nivelul resurselor umane, modalitatea de implementare a proiectului de fata si beneficiile acestuia pentru grupul tinta.

Presedintele CRI a explicat invitatilor oportunitatile pe care FSE Romania prin POSDRU 2007-2013 le ofera angajatilor din sectorul sanitar, ilustrand cu exemple concrete, din experienta pe care CRI a acumulat-o in domeniul managementului de proiect, modalitatea prin care activitatile unui proiect orientat catre calificarea/recalificarea angajatilor influenteaza cariera profesionala a acestora.

 

Prezentarea Dlui. Husanu Viorel-Ioan a expus contextul social care a generat ideea de proiect, nevoile angajatilor, formulate in repetate randuri in cadrul sedintelor de lucru ale Uniunii Sindicale Sanitas Bucuresti, fiind premisa de la care a pornit acest proiect de tip grant, orientat inspre calificarea personalului din acest domeniu de activitate. Presedintele USSB a facut o expunere a experientei pe care organizatia a dobandit-o in implementare proiectelor din cadrul POSDRU,  prin participarea la activitatile propuse de proiecte similare, dezvoltate de catre Federatia Sanitas din Romania.

Dna. Sevastianov Claudia, Director CEPECOM, a realizat o prezentare ampla a mizelor participarii angajatilor la programe de formare profesionala continua, insistand pe exemple concrete de real succes, indeosebi in sectorul sanitar, domeniu in care furnizorul partener are o vasta experienta. Directorul CEOPECOM a subliniat necesitatea participarii angajatilor atat la programele de orientare si consiliere profesionala, cat si la cele de calificare/recalificare, interactionand in permanenta cu publicut adunat in sala de conferinte.

Evenimentul s-a incheiat cu o sesiune de intrebari si raspunsuri, in cadrul carora participantii au fost informati cu privire la toate aspectele neclare legate de participarea angajatilor la activitatile proiectului. In cadrul sesiunii Q&A, partenerii implicati in implementarea proiectului de fata au luat la cunostinta si de alte nevoi de calificare/perfectionare  ale angajatilor din sectorul sanitar, comunicate in mod direct chiar de catre acestia din urma (printre care: cursuri de limbi straine, cursuri de instruire in TIC sau crearea unor noi standarde ocupationale, in vederea recalificarii asistentilor medicali in meserii conexe, cu un nivel superior de calificare – cel putin nivelul 3). Astfel, in cadrul viitoarelor sesiuni de proiecte, cele trei entitati partenere isi propun sa continue si sa imbunatateasca programul orientat inspre dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar demarat in formula parteneriatului actual, astfel incat si alti angajati sa beneficieze de un program de FPC corelat cu nevoile actuale si viitoare ale pietei muncii.

Proiectul “Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea București – Ilfov prin participarea angajaților la cursuri de calificare – recalificare și programe de orientare și consiliere în carieră” este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”. Proiectul se deruleaza in perioada ianuarie 2012 – iunie 2013,  in cadrul Axei prioritare 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniului major de intervenţie 2.3. „Acces și participare la formare profesională continuă” si are ca beneficiar Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, iar ca parteneri – S.C. Centrul de Pregătire a Personalului Pentru Comerţ-CEPECOM S.A., respectiv Uniunea Sindicală Sanitas București.

______________________________________

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in Oameni !”

Axa prioritară 2 “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”;

Domeniul major de intervenţie 2.3.Acces si participare la formare profesionala continua”

Titlul proiectului: “ Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea Bucureşti-Ilfov prin participarea angajaţilor la cursuri de calificare-recalificare şi programe de orientare şi consiliere în carieră”

Contract nr.: POSDRU / 108 / 2.3 / G / 79706

 

 

 

CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Written by cri. Posted in Anunturi, Comunicate de presa

Lansarea proiectului de dezvoltare a resurselor umane din sectorul sanitar

 

 

Asociația Centrul Român de Inițiative” – CRI și partenerii acesteia, Centrul de Pregătire a Personalului Pentru Comerţ – CEPECOM și Uniunea Sindicală Sanitas București – USSB au deosebita plăcere de a vă invita să participați la conferinta de presă privind demararea proiectului  Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea Bucureşti-Ilfov prin participarea angajaţilor la cursuri de calificare-recalificare şi programe de orientare şi consiliere în carieră, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”.

Conferința de presă va avea loc miercuri, 28 martie, începând cu ora 9:30, în sala I.L.Caragiale (etajul 1) a Hotelului Ramada Majestic, situat în Calea Victoriei 38-40, Sector 1, București.

În cadrul conferinței, vor lua cuvântul reprezentanți ai partenerilor implicați în derularea proiectului, respectiv: Dl. Răzvan Daraban – Președinte CRI, Dna. Claudia Sevastianov-Duda – Director CEPECOM și Dl. Viorel Ioan Hușanu – Președinte USSB.

Proiectul Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea Bucureşti-Ilfov prin participarea angajaţilor la cursuri de calificare-recalificare şi programe de orientare şi consiliere în carieră, derulat în perioada ianuarie 2012 – iunie 2013, vine în sprijinul angajaților care lucrează în unitățile sanitare din regiunea București-Ilfov, încurajând participarea acestora la programe de orientare și consiliere profesională, precum și la cursuri de formare profesională continuă.

 

Vă rugăm să ne confirmați participarea prin e-mail, la adresa: contact@ascri.ro  sau olivia.oancea@ascri.ro

Persoană de contact: Olivia Oancea, Responsabil tehnic de implementare și informare proiect

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in Oameni !”

Axa prioritară 2 “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”;

Domeniul major de intervenţie 2.3. Acces si participare la formare profesionala continua”

Titlul proiectului: “ Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea Bucureşti-Ilfov prin participarea angajaţilor la cursuri de calificare-recalificare şi programe de orientare şi consiliere în carieră”

Contract nr.: POSDRU /108 /2.3 /G /79706

INVITATIE DE PARTICIPARE

Written by cri. Posted in Anunturi

Nr. 463/16.03.2012                                                                                                                                                                    SE APROBA,

Presedinte Asociatia CRI

                                                                         Ec dr. Razvan DARABAN

 

INVITATIE DE PARTICIPARE

 

Asociatia «Centrul Roman de Initiative » cu sediul in Bucuresti, Sector 1, str Neagoe Voda, nr.24-26, bloc 3/2, sc.B, ap.29, inscrisa in Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti sub nr.144/18.12.2008, tel 021.310.08.90, fax 021.313.09.66, posta electronica contact@ascri.ro sau centrulromandeinitiative@gmail.com, adresa internet www.ascri.ro, si locatie de implementare str Ceasornicului nr.8, sector 1, Bucuresti, reprezentata prin Presedinte Ec. dr. Razvan DARABAN

Va invita sa participati la procedura de atribuire a contractului avand ca obiect achizitia de servicii de organizare evenimente constand in reuniuni si conferinte organizate la hotel, COD CPV 55120000-7, 79952000-2, prin prezentarea de oferte de pret in vederea selectarii operatorului economic pentru atribuirea contractului.

Anunţ privind achiziţia de servicii pentru evenimente

Written by cri. Posted in Anunturi

Anunţ privind achiziţia de servicii pentru evenimente

 

Anunţ privind deschiderea competiţiei pentru atribuirea contractului având ca obiect achiziţia de servicii pentru evenimente in cadrul Proiectului “Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea București – Ilfov prin participarea angajaților la cursuri de calificare – recalificare și programe de orientare și consiliere în carieră” ID79706

Data publicării anunţului: 15 martie 2012

 

Anunţ privind achiziţia de servicii de productie, tiparire materiale promotionale

Written by cri. Posted in Anunturi

 

Anunţ privind deschiderea competiţiei pentru atribuirea contractului având ca obiect achiziţia de servicii de productie, tiparire materiale promotionale in cadrul Proiectului “Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea București – Ilfov prin participarea angajaților la cursuri de calificare – recalificare și programe de orientare și consiliere în carieră” ID79706

Data publicării anunţului: 15 martie 2012

Anunţ privind achiziţia de servicii de expertiza financiara

Written by cri. Posted in Anunturi

Anunţ privind deschiderea competiţiei pentru atribuirea contractului având ca obiect achiziţia de servicii de expertiza financiara in cadrul implementarii Proiectului “Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea Bucvurești – Ilfov prin participarea angajaților la cursuri de calificare – recalificare și programe de orientare și consiliere în carieră” ID79706

Data publicării anunţului: 15 martie 2012, 16 martie 2012

Anunţ privind achiziţia de servicii de audit financiar

Written by cri. Posted in Anunturi

Anunţ privind deschiderea competiţiei pentru atribuirea contractului având ca obiect achiziţia de servicii de audit financiar in cadrul implementarii Proiectului “Dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din regiunea Bucvurești – Ilfov prin participarea angajaților la cursuri de calificare – recalificare și programe de orientare și consiliere în carieră” ID79706

Data publicării anunţului: 15 martie 2012, 16 martie 2012