ACTIVITATEA D IN CADRUL PROIECTULUI „PRESIDENT – PRACTICA EUROPEANA PENTRU STUDENTII IN MEDICINA DENTARA”, LA FINAL

Bucuresti, 3 septembrie 2015. In luna septembrie, studentii la medicina dentara inscrisi in proiectul „PRESIDENT – PRactica Europeana pentru Studentii in medicina DENTara” vor incheia activitatea de consiliere si orientare in cariera. Proiectul este implementat de Asociatia „Centrul Roman de Initiative”, in parteneriat cu UMF „Carol Davila” Bucuresti si Dental Profile 2000 si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

In luna septembrie, eforturile echipei de proiect PRESIDENT se vor concetra asupra a doua activitati majore – aceea de consiliere si orientare in cariera si conferinta de incheiere a proiectului. Astfel, pentru penultima luna de derulare a proiectului sunt vizati 9 studenti care sa parcurga etapele completarii chestionarelor psihologice pentru a obtine rezultatele conform fiselor de evaluare psihologica. La final de proiect, managementul tinteste catre un total de 373 de studenti care sa fi parcurs toate etapele activitatii de consiliere si orientare in cariera.

In paralel, echipa de comunicare impreuna cu furnizorul agreat de servicii de publicitate vor organiza conferinta de inchidere, planificata pentru data de 25 septembrie. La conferinta sunt asteptati sa participe atat studentii implicati direct in proiect cat si cadrele didactice, partenerii si colaboratorii proiectului, alaturi de reprezentanti din mass-media.

 

***

Despre proiectul „PRESIDENT – PRactica Europeana pentru Stundentii in medicina DENTara”

Proiectul vine In Intampinarea nevoilor studentilor la Medicina Dentara, prin organizarea de stagii de practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar si prin vizite de studiu In locatii importante pentru viitoarea lor cariera medicala. In plus, proiectul ofera pentru cei 360 de studenti din Bucuresti activitati de orientare si consiliere In cariera, precum si un ghid tiparit de orientare si consiliere In cariera.

Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea adaptabilitatii, competitivitatii si cresterea abilitatilor practice ale studentilor la Medicina Dentara, prin participarea la stagii de practica la nivel european si prin efectuarea unor vizite de studiu la institutii reprezentative pentru viitoarea lor meserie, precum si prin efectuarea unor activitati de consiliere si orientare profesionala, facilitandu-se, astfel, acumularea de noi cunostinte, dezvoltarea unor abilitati si aptitudini care sa favorizeze Imbunatatirea performantelor individuale, In concordanta cu aspiratiile lor profesionale, precum si adoptarea noilor tehnologii In domeniul medicinei dentare.

Proiectul deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate In perioada de educatie si formare profesionala initiala, In contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): Imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor In randul scolilor, universitatilor, Intreprinderilor si altor institutii In vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Pentru mai multe detalii privind proiectul, contactati:

  • Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, e-mail: contact@ascri.ro
  • Sediul de implementare: str. Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr. 11A, Sector 1, Bucuresti
  • Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: fseromania.ro.

 

 

Contact de presa

 

Otilia Panainte

Expert de promovare si informare

Asociatia “Centrul Roman de Initiative”

Mob: 0772 177 605

E-mail: otilia.panainte@ascri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *