IN LUNA AUGUST AU CONTINUAT STAGIILE IN CADRUL PROIECTULUI „PRESMED – PRACTICA EUROPEANA PENTRU STUDENTII LA MEDICINA”

Bucuresti, 4 August 2014. Studentii la medicina din anii I, II, III si IV inscrisi in grupul tinta al proiectului „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina” au continuat, in luna august, stagiile desfasurate sub indrumarea cadrelor didactice ale Universitatii Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Proiectul este implementat de Asociatia „Centrul Roman de Initiative”, in parteneriat cu UMF „Carol Davila” Bucuresti si Dental Profile 2000 si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Astfel, conform programei, studentii din anul I au deprins tehnici chirurgicale de baza si de evaluare a pacientului, studentii din anul II sa-u familiarizat cu aplicarea manevrelor chirurgicale de complexitate medie si tratamente complementare, in timp ce studentii din anul III si IV au luat parte la operatii in sfera chirurgiei plastice si oro-maxilo-faciale.

„A fost foarte interesant, mi-a placut ca am putut intra in salile de operatie si sa cunosc marea echipa de medici, cu care mereu mi-am dorit sa lucrez, pentru ca imi place enorm la Spitalul Floreasca, asa ca a fost o mare bucurie pentru mine. Mi-au placut cursurile pe care le tineau dumnealor si faptul ca am putut sa le luam pe USB”, a declarat Bianka Miu, studenta in anul IV la Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Din pasiune, Bianka administreaza si grupul de facebook al studentilor inscrisi in proiect, moderand intrebarile si comentariile tuturor celor interesati de activitatile din cadrul PRESMED.

Potrivit graficului actual de implementare a proiectului „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina”, stagiile vor continua anul acesta pana in luna octombrie, urmand a fi reluate ca activitate a proiectului incepand cu luna mai 2015.

***

Despre proiectul „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina”

Proiectul vine in intampinarea nevoilor studentilor la Medicina, prin organizarea de stagii de practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar si prin vizite de studiu in locatii semnificative pentru formarea lor. In plus, proiectul ofera pentru cei 360 de studenti din Bucuresti activitati de orientare si consiliere in cariera, precum si un ghid tiparit de orientare si consiliere in cariera. In completarea stagiilor de practica, vizitele de studiu vor fi gazduite de unitati precum: o clinica medicala, un laborator de cercetare, o sala de operatie din spital, un centru de radio-diagnostic, un centru de radioterapie oncologie, un laborator de histopatologie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgente, o sectie de anestezie si terapie intensiva si o expozitie de produse si echipamente medicale.

Proiectul deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala, in contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor in randul scolilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Pentru mai multe detalii privind proiectul, contactati:

  • Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, e-mail: contact@ascri.ro
  • Sediul de implementare: str. Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr. 11A, Sector 1, Bucuresti
  • Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: fseromania.ro.

 

Contact de presa

Otilia Panainte

Expert de promovare si informare

Asociatia “Centrul Roman de Initiative”

Mob: 0772 177 605

E-mail: otilia.panainte@ascri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *