AU INCEPUT PRIMELE SESIUNI DE CONSILIERE SI ORIENTARE IN CARIERA PENTRU STUDENTII DIN PROIECTUL „PRESMED – PRACTICA EUROPEANA PENTRU STUDENTII LA MEDICINA”

Bucuresti, 18 august 2014. Luna august a marcat demararea primelor sesiuni de consiliere si orientare in cariera dedicate studentilor inscrisi in grupul tinta al proiectului PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina”.  Proiectul este implementat de Asociatia „Centrul Roman de Initiative”, in parteneriat cu UMF „Carol Davila” Bucuresti si Dental Profile 2000 si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Activitatea de consiliere si orientare in cariera este asigurata de catre Beneficiarul proiectului, Asociatia „Centrul Roman de Initiative” si a demarat in primele luni ale proiectului cu o campanie online de informare a studentilor la medicina cu privire la importanta consilierii si orientarii in cariera. In paralel cu campania s-a elaborat si publicat un Ghid de orientare si consiliere in cariera, precum si materialele necesare activitatii de consiliere efective. A urmat organizarea si desfasurarea propriu-zisa a sesiunilor de orientare si consiliere. In cadrul acestora, psihologul coordonator al proiectului a aplicat o baterie de teste de auto-evaluare, dupa completarea carora urmeaza a se realiza fisele de evaluare psihologica pentru fiecare student in parte.

„Testul de auto-evaluare cuprinde un chestionar de evaluare atitudinala, un test de personalitate si profesie, un test de inteligenta si cariera, un plan de actiune pentru cariera si un chestionar de evaluare al programului de orientare si consiliere in cariera, toate realizate pentru a crea un panou cuprinzator atat asupra profilului si preocuparilor individuale, cat si asupra aspectelor profesionale intercorelate cu personalitatea individului”, a subliniat Stefan Burlacu, psiholog coordonator in cadrul proiectului.

Activitatea de consiliere si orientare in cariera se va desfasura constant pe toata perioada implementarii proiectului.

***

Despre proiectul „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina”

Proiectul vine in intampinarea nevoilor studentilor la Medicina, prin organizarea de stagii de practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar si prin vizite de studiu in locatii semnificative pentru formarea lor. In plus, proiectul ofera pentru cei 360 de studenti din Bucuresti activitati de orientare si consiliere in cariera, precum si un ghid tiparit de orientare si consiliere in cariera. In completarea stagiilor de practica, vizitele de studiu vor fi gazduite de unitati precum: o clinica medicala, un laborator de cercetare, o sala de operatie din spital, un centru de radio-diagnostic, un centru de radioterapie oncologie, un laborator de histopatologie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgente, o sectie de anestezie si terapie intensiva si o expozitie de produse si echipamente medicale.

Proiectul deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala, in contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor in randul scolilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Pentru mai multe detalii privind proiectul, contactati:

  • Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, e-mail: contact@ascri.ro
  • Sediul de implementare: str. Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr. 11A, Sector 1, Bucuresti
  • Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: fseromania.ro.

 

Contact de presa

Otilia Panainte

Expert de promovare si informare

Asociatia “Centrul Roman de Initiative”

Mob: 0772 177 605

E-mail: otilia.panainte@ascri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *