S-A INCHEIAT CEA DE-A SASEA LUNA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI „PRESMED – PRACTICA EUROPEANA PENTRU STUDENTII LA MEDICINA”

Bucuresti, 27 Octombrie 2014. Pe parcursul celei de-a sasea luni de implementare a proiectului a cotinuat activitatea de consiliere, s-a reluat actiunea de promovare in vederea recrutarii de noi membri in grupul tinta si s-au promovat rezultatele primelor vizite de studiu.  Proiectul „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina” este implementat de Asociatia „Centrul Roman de Initiative”, in parteneriat cu UMF „Carol Davila” Bucuresti si Dental Profile 2000 si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Luna octombrie a marcat continuarea activitatii de consiliere si orientare profesionala a grupului tinta, prin aplicarea de chestionare si elaborarea de fise de evaluare psihologica, precum si finalizarea stagiilor de pregatire practica pentru stundetii la medicina. In paralel, s-a desfasurat promovarea scopului si obiectivelor proiectului, precum si a avantajelor pe care acesta le aduce studentilor, in vederea recrutarii de noi membri in grupul tinta, precum si promovarea lansarii vizitelor de studiu, activitate proiectata pentru a aduce plus valoare in procesul de invatare a studentilor si in racordarea la viata profesionala de medic sau specialist in medicina generala.

Prima vizita de studiu s-a desfasurat la spitalul Oncofort – cel mai mare spital oncologic si etalonul chirurgiei oncologice din Romania. Ce-a de-a doua vizita a avut loc la Centrul Medical PRAIN – Pentru Redarea Auzului si Infatisarii Normale – o unitate de protezare cranio-faciala, corporala si de protezare auditiva. Ultima vizita din luna octombrie a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, sectia de chirurgie plastica.

 

***

Despre proiectul „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina”

Proiectul vine in intampinarea nevoilor studentilor la Medicina, prin organizarea de stagii de practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar si prin vizite de studiu in locatii semnificative pentru formarea lor. In plus, proiectul ofera pentru cei 360 de studenti din Bucuresti activitati de orientare si consiliere in cariera, precum si un ghid tiparit de orientare si consiliere in cariera. In completarea stagiilor de practica, vizitele de studiu vor fi gazduite de unitati precum: o clinica medicala, un laborator de cercetare, o sala de operatie din spital, un centru de radio-diagnostic, un centru de radioterapie oncologie, un laborator de histopatologie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgente, o sectie de anestezie si terapie intensiva si o expozitie de produse si echipamente medicale.

Proiectul deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala, in contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor in randul scolilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Pentru mai multe detalii privind proiectul, contactati:

  • Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, e-mail: contact@ascri.ro
  • Sediul de implementare: str. Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr. 11A, Sector 1, Bucuresti
  • Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: fseromania.ro.

 

Contact de presa

Otilia Panainte

Expert de promovare si informare

Asociatia “Centrul Roman de Initiative”

Mob: 0772 177 605

E-mail: otilia.panainte@ascri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *