S-A INCHEIAT CEA DE-A TREIA LUNA A PROIECTULUI „PRESMED – PRACTICA EUROPEANA PENTRU STUDENTII LA MEDICINA”

Pe parcursul celei de-a treia luni a proiectului “PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina” s-a desfasurat conferinta de lansare a proiectului, s-a realizat Ghidul de orientare si consiliere si au demarat stagiile de practica.

 

Conferinta de lansare a proiectului s-a desfasurat in data de marti, 8 iulie, ora 9.00, la Hotelul Athénée Palace Hilton, Sala Regina Maria, cu participarea unor invitati de renume din lumea medicala, precum: Acad. Dr. Ioanel Sinescu – Rector, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti; Prof. Dr. Ioan Lascar – Presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, Prorector stiintific Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti, Sef Clinica Chirurgie Plastica – Microchirurgie reconstructiva – Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti; Prof. Dr. Dan Mischianu – Director Departament Nefrologie, Urologie, Imunologia transplantului, Dermatologie, Alergologie, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti; Sef Clinica Urologie, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucuresti; Sef lucrari Dr. Badila Elisabeta – Spitalul Clinic de Urgenta ”Floreasca” Bucuresti; Prof. Dr. Ing Hadar Anton – Vicepresedinte Senat, Universitatea Politehnica din Bucuresti si Sef de lucrari Dr. Dragos Slavescu – Medic primar chirurgie maxilo-faciala, Medic specialist Chirurgie plastica si reconstructiva, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si General Manager Dental Profile 2000. La eveniment au mai participat, alaturi de reprezantantii organizatiilor partenere, numerosi jurnalisti de la publicatii de interes general si medical.

Din perspectiva activitatii de consiliere, luna iulie a marcat finalizarea Ghidului de orientare si consiliere, care va fi distribuit stundetilor inscrisi in grupul tinta in cadrul sesiunilor de orientare si consiliere. Ghidul cuprinde informatii utile despre construirea unei cariere in domeniul medical, asa cum sunt: etapele luarii unei decizii in cariera, cariera in echipa, antreprenoriatul in domeniul sanitar, promovarea carierei, autocunoasterea si motivarea angajatilor, profile si standarde ocupationale, etc.

Stagiile de practica, adresate studentilor din anii II, III si IV de studiu, faciliteaza deprinderea, prin intermediul unor contexte care simuleaza realitatea, conceptelor teoretice asimilate pe parcursul anului universitar.

 

***

Despre proiectul „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina”

Proiectul vine in intampinarea nevoilor studentilor la Medicina, prin organizarea de stagii de practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar si prin vizite de studiu in locatii semnificative pentru formarea lor. In plus, proiectul ofera pentru cei 360 de studenti din Bucuresti activitati de orientare si consiliere in cariera, precum si un ghid tiparit de orientare si consiliere in cariera. In completarea stagiilor de practica, vizitele de studiu vor fi gazduite de unitati precum: o clinica medicala, un laborator de cercetare, o sala de operatie din spital, un centru de radio-diagnostic, un centru de radioterapie oncologie, un laborator de histopatologie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgente, o sectie de anestezie si terapie intensiva si o expozitie de produse si echipamente medicale.

Proiectul deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala, in contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor in randul scolilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Pentru mai multe detalii privind proiectul, contactati:

  • Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, e-mail: contact@ascri.ro
  • Sediul de implementare: str. Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr. 11A, Sector 1, Bucuresti
  • Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: fseromania.ro.

 

Contact de presa

Otilia Panainte

Expert de promovare si informare

Asociatia “Centrul Roman de Initiative”

Mob: 0772 177 605

E-mail: otilia.panainte@ascri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *