BILANTUL ACTIVITATII DE STAGII DE PRACTICA IN CADRUL PROIECTULUI „PRESMED – PRACTICA EUROPEANA PENTRU STUDENTII LA MEDICINA”

Bucuresti, 26 octombrie 2015. Activitatea de stagii de practica s-a incheiat cu succes in cadrul proiectului „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina”. Proiectul este implementat de Asociatia „Centrul Roman de Initiative”, in parteneriat cu UMF „Carol Davila” Bucuresti si Dental Profile 2000 si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Pe parcursul celor 18 luni de implementarea a proiectului, studentii care au facut parte din grupul tinta al proiectului au beneficiat de stagii de pregatire practica, desfasurate doi ani la rand, pe timpul verii, in insitutii de maxim interes pentru exercitarea viitoarelor profesii in medicina generala.

Astfel, studentii de anul 1 au experimentat tehnici chirurgicale de baza si de evaluare a pacientului: examenul clinic al pacientului, examenul clinic local, explorari paraclinice, indicatia operatorie, monitorizrea postoperatorie, medicatie postoperatorie,  recomandari la externare, controale postoperatorii, tratamente adjuvante, fizio-kineto terapie si si tehnici de baza chirurgicale.

Studentii de anul II  au deprins manevre chirurgicale de complexitate medie si tratamente complementare: instrumentar chirurgical, plastii in Z, tipuri de sutura, excizia in limite oncologice, grefe de piele, lambouri locale, arteriorafie artera radiala, cura chirurgicala a canalului carpian, aponevrectomia subtotala in maladia Dupuytren, fasciectomii, expandarea tisulara, grefe autologe, lambou gastrocnemian, lambou sural, lambou latssimus, transferuri libere microchirurgicale, monitorizare postoperatorie lambouri, imobilizari si pansamente in chirurgia plastica si electrostimularea si recuperarea kineto-terapeutica.

Studenti din anul III si anul IV si-au aprofundat cunostintele practice in sfera operatiilor in pe chirurgie plastica si oro-maxilo-faciala: grefe de piele, lambouri locale, lambouri transferate liber microchirurgical, lambou radial, lambou fibular, lambou latissimus, DIEP,  lambou ALT, revasculaizarii si replantari, microchirurgie experimentala, tenoplastii, neurorafii cu coaptare indirecta, paralizia de facial, reconstructia de zambet, reconstructia de buza inferioara, parotidectomiile, limfadenectomii cervicale, excizie in limite oncologice, reconstructii ale fetei si limbii cu lambouri transferate liber microchinirgical.

 

 

***

 

Despre proiectul „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina”

Proiectul vine in intampinarea nevoilor studentilor la Medicina, prin organizarea de stagii de practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar si prin vizite de studiu in locatii semnificative pentru formarea lor. In plus, proiectul ofera pentru cei 360 de studenti din Bucuresti activitati de orientare si consiliere in cariera, precum si un ghid tiparit de orientare si consiliere in cariera. In completarea stagiilor de practica, vizitele de studiu vor fi gazduite de unitati precum: o clinica medicala, un laborator de cercetare, o sala de operatie din spital, un centru de radio-diagnostic, un centru de radioterapie oncologie, un laborator de histopatologie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgente, o sectie de anestezie si terapie intensiva si o expozitie de produse si echipamente medicale.

Proiectul deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala, in contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor in randul scolilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Pentru mai multe detalii privind proiectul, contactati:

  • Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, e-mail: contact@ascri.ro
  • Sediul de implementare: str. Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr. 11A, Sector 1, Bucuresti
  • Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: fseromania.ro.

 

 

Contact de presa

Otilia Panainte

Expert de promovare si informare

Asociatia “Centrul Roman de Initiative”

Mob: 0772 177 605

E-mail: otilia.panainte@ascri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *